Храни, които провокират целулита

Над 90% от жените по света страдат от целулит.  Статистиката е наистина сериозна и макар целулитът да не е сериозен здравословен проблем, появата му при много жени сигнализира, че организмът страда от липса на определени вещества или е пренаситен от неподходящи такива, както и че има нужда от повече физическа активност.

Целулитът може да се появи под всяка зона от тялото, под която има натрупване на мазнини.

Въпреки това има зони, които са по-уязвими. Такива са най-вече външните и задни части на бедрата и седалището. Въпреки това може да се срещне и по корема, гърдите и вътрешната част на ръцете или с други думи - по най-проблемните области за всяка жена. Характерно за него е, че може да се появи и при много слаби жени, което оборва теорията на някои хора, че се появява само при дами с наднормено тегло.

Както казахме, целулитът не е сериозен здравословен проблем, но със сигурност е естетически такъв. Всяка жена иска да може да облече любимата си ''малка черна рокля'', без да се притеснява от целулит по бедрата. Да не говорим за банския през летния сезон.
Увереността е най-доброто оръжие на една жена, а целулитът със сигурност е способен да понижи самочувствието. Ето защо днес ще обърнем специално внимание на храните, които трябва да ограничите или най-добре напълно да си забраните, за да се радвате на красива кожа, без целулит.


1.  Сол

Няма какво да говорим - солта е наистина много вредна и далеч не само заради възможността да провокира целулит. Дори може да кажем, че той ще е сред най-малките проблеми, които може да си докарате ако прекалявате с приема на тази подправка. Прекомерната консумация на сол води до повишено кръвно и задържане на течности в организма. Натрият създава подуване и допълнителен дисбаланс и ето на -  всички предпоставки за появата на целулит са налице.
Имайте предвид, че сол в големи количества се съдържа в редица пакетирани и консервирани храни, които също трябва да избягвате.


2. Колбаси

Тези продукти често съдържат голямо количество мазнини и редица други добавени вещества за вкус, цвят и аромат, които със сигурност се оказват неблагоприятни за общото състояние на кожата и могат да провокират появата на целулит.


3.  Захар и сладки храни

Избягвайте както захарницата, така и всички останали сладки храни с изкуствени подсладители и добавки. Опитайте се да гледате на захарта като на мазнини, които се тупат в тялото ви- което всъщност е точно така, и могат да провокират целулит. Прекаляването със сладките храни води и до увеличаване на сантиметрите в проблемни области от тялото.


4.  Млечни продукти

Е, тук вече не казваме да спрете да консумирате напълно млечни продукти, но определено трябва да бъдете предпазливи и да внимавате с коли1ествата отново заради възможността от натрупване на мазнини, където след това да се развие целулит.
 

5. Газирани напитки

Наистина трябва да си забраните. Просто вземете една бутилка с която и да е газирана напитка и прочетете етикета. Ще видите толкова много захар, изкуствени подсладители и химии, че не би трябвало да ви убеждаваме в рова колко вредни са всъщност. Ако сте от хората, които ежедневно си позволяват да пият газирано, опитайте се поне за месец да направите експеримент със себе си като спрете консумацията на тези напитки - със сигурност ще видите цялостно подобрение в състоянието на кожата си.


6. Сосове

Кетчуп, майонеза, всякакъв вид сосове и особено тези за салати, могат да направят от всяко ястие истинска калорийна бомба заради високото съдържание на захар и мазнини. Консумацията им води до задържане на течности и забавяне на кръвообръщението и разбира се - появата на целулит.


7. Алкохол

Чаша вино няма да ви навреди, но като цяло внимавайте с алкохола, особено по-силните напитки. Той подпомага задържането на вода в организма и влияе неблагоприятно върху състоянието на кожата.


8. Бързи храни

Бургери, дюнери, хот-дог и всички подобни храни съдържат много продукти, почти всички от които са вредни, богати на въглехидрати, захар, сол, мазнини и за организма е много трудно да ги усвои, особено наведнъж,

Така изглежда списъкът с храни, които да избягвате, за да не провокирате появата на целулит, но и цялостно да подобрите състоянието на кожата си. Най-важният съвет, който можем да ви дадем е да четете етикетите на продуктите, които купувате внимателно. Това би било достатъчно, за да изградите бързо и самостоятелно навик да подминавате вредните храни, което неминуемо ще доведе до прекрасни резултати за кожата. 

Ако искате да заличите целулита още по-бързо, BTL Unison е технологията, която ще ви осигури това!