4 терапии против целулит в домашни условия

Целулитът е един от онези проблеми, които присъстват в ежедневието на всяка втора жена по света. Да откриеш, че имаш целулит не е страшно - важното е какви действия ще предприемеш след това. И въпреки, че вече има технологии като BTL Unison®, които помагат да се отървем от него по-бързо, все пак и самопомощта в домашни условия никак не е излишна. Ето четири начина, с които борбата срещу целулита вкъщи става истински ожесточена и в които често ще излезете победител!

 

Сухо четкане

Това е техника, която идва от древна Индия, като част от системата аюрведа. Освен много ефективен, това е и доста евтин и лесен за изпълнение метод, с който портокаловата кожа да остане в миналото. Снабдете се с правилния тип четка - достатъчно твърда, така че косъмчетата да не се огъват лесно, но и достатъчно мека, за да не разранява кожата. Най-доброто време за четкане е преди душ, на суха кожа и със суха четка. Четка се отдолу нагоре, енергично и с внимание, с продължителни нежни движения. Нека четкането продължи поне 5 минути, така че кожата да се ексфолира добре, мъртвите клетки да се отстранят и да се раздвижи добре кръвта. След това си вземете душ, с който да отмиете изчетканото от кожата. За най-добри резултати, четкайте всеки ден.

 

Ябълков оцет и мед

Казват, че някои от най-добрите съставки за домашно премахване на целулит могат да се открият във всяка кухня. И действително е така - защото става дума за ябълков оцет и мед - като медът съвсем не е задължителен. Смесете една част оцет към две части вода и (по желание) добавете малко мед. Втрийте тази смес в кожата, където искате да премахнете целулита, оставете за половин час и отмийте с топла вода. Тази терапия е добре да се прилага по-често - два пъти дневно, но ако нямате тази възможност, и веднъж е добре. Ябълковият оцет може да се миксира и с масажно масло по избор - зехтин, жожоба, кокосово или какаово масло, бадемово масло и други, като съотношението е 3 части оцет към 1 част масажно масло. Втрийте сместа като масажирате леко.

 

Вендузи

Малките силиконови вендузи могат да се закупят от аптека и да се използват за антицелулитен масаж. В комплект обикновено са по два броя. Използва се и олио, което попива бавно - то може да е антицелулитно или естествено масло, но от по-мазните. След като намажете обилно кожата, стиснете вендузата и я допрете до крака така, че да се прилепи към него. Когато усетите, че се е закрепила добре, започнете да я плъзгате по бедрата и дупето така, че да масажирате чрез засмукването, което тя ще направи. Важно е да започнете да я движите веднага след залепянето, тъй като оставянето на едно място може да оформи синини. Вакуумният масаж е чудесен начин за изглаждане на бедрата от целулит, особено, когато се прилага дълго време, по няколко пъти в седмицата.

 

Домашен скраб с кафе или кафява захар

Енергичното масажиране на бедрата с дребни частици, които да отстранят мъртвите клетки и да спомогнат за изчезването на целулита в дългосрочен план е много важно. Още по-хубавото е, че има начин в домашни условия да се постигне скраб за тяло, която изпълнява всички условия към тази цел. За целта ви трябва утайка от кафе и ситна кафява захар. За утайката от кафе - залейте 100 грама ситно смляно кафе с вряла вода - ако имате готова утайка от приготвяно кафе, направете същото с нея. След като престои известно време, можете да смесите с някакво масло за тяло. Смесете ги добре и започнете масажа с енергични кръгообразни движения върху местата с целулит. Масажирайте поне 10 минути, а после измийте.

Подобен и също толкова ефективен скраб може да се направи и с кафява захар. Добре е тя да е по-ситна. Можете да я смесите отново с масажно масло или зехтин, за да се разнася по-добре. С този тип масажи и най-вече постоянството в тях, проблемните зони скоро ще се загладят успешно.

 

Така борбата срещу целулита може да стане наистина успешна дори в домашни условия - нужно е само постоянство и информираност. Портокаловата кожа не е по-силна от упорството да търсиш и намираш най-правилните начини да я премахнеш - a тези лесни 4 терапии можеш да пробваш още сега.

Ако искате да заличите целулита още по-бързо, BTL Unison е технологията, която ще ви осигури това!