Как да се грижите за кожата на лицето си през есента?

Есента е времето, в което трябва да обърнем специално внимание на кожата на лицето, за да бъде тя здрава, бляскава и красива.  Тъй като е преходен сезон, в есенните дни трябва да „лекуваме“ кожата от пораженията, които неволно сме нанесли върху лицето през лятото и която дават своите първи проявления, обичайно с появата на пигментации, спукани кръвоносни съдове и дехидратирана кожа с неравен тен. Същевременно трябва да подготвим лицето за предстоящите студени дни и да се вземат предвид вредите, които зимата носи на кожата. 

Ето защо есенната рутина в грижата на лицето е от особено значение за общото състояние и добър вид на кожата. 

През есента може да забележите, че кожата често става суха или по-мазна, дехидратирана и чувствителна. Възможно е да се появяват лунички и пигментации като отговор от излагането на слънце през лятото.
Ако имате проблемна кожа, то не се учудвайте ако тя реагира по тежко на смяната на сезоните.

Изяснявайки възможните кожни проблими, с които може да се срещнете през есента, ви представяме няколко малки, бързи и лесни хитринки, с които да подарите на лицето си необходимата доза внимание.

 

1. Почистване 

През есенния сезон е препоръчително да почиствате често и внимателно лицето си с овлажняващи продукти - така ще омекотите и хидратирате кожата и тя ще изглежда здрава и бляскава. Домашните маски и подходящата козметика са едно добро начало в грижата за кожата, но преди да прибегнете до тях опознайте добре потребностите на лицето си, както и типа на вашата кожа. Неподходящите продукти могат да влошат състоянието й, вместо да й помогнат.

 

2. Ежедневна грижа 

Освен маски за лице и козметични продукти, може да добавите  прием на витамини и нощни кремове с хидратиращи съставки.  Не забравяйте, че те трябва да са част от вашата ежедневна рутина – само тогава ще се радвате на видим резултат.


3. Хранителен режим 

Приемайте повече пресни зеленчуци и плодове, за да набавите на кожата си нужните съставки и витамини, така че тя да е здрава отвътре и това да личи и отвън. Хапвайте грозде, банани, тиква, както и любимите си сезонни зеленчуци, оставяйки настрана храните, богати на въглехидрати, захар и сол.
Пийте много течности, наблягайки основно на водата и детоксикиращи чайове.


4. Защита от климатични условия

Студеното, дъждовно и ветровито време, характерно за есента, може да раздразни кожата, да я замърси и да предизвика някои тежки заболявания или да обостри протичащи такива. Въздухът в големите градове е мръсен и това допълнително се отразява върху състоянието на кожа. 


5. Естетични и козметични процедури

Въпреки всичко казано, помнете, че есента е най-подходящото време да се погрижите за лицето си с подходящи козметични или естетични процедури, които да я почистят в дълбочина, да я хидратират и тонизират. Едни от най-подходящите процедури в този сезон са лазерните терапии, към които включваме и подмладяващи такива, пилингите, мезотерапии и други.

Задължително се консултирайте със специалист, преди да се спрете на най-подходящата терапия за вашата кожа. 

"Какво е есента, ако не най-красивата усмивка на годината." –  е казал Уилям Брайнт. Ние може да допълним – какво е есента, ако не най-подходящото време да обсипем с внимание лицето и да подадем ръка на красивата и здрава кожа.